Sprawozdanie z pracy wychowawczo dydaktycznej 5 latki

Technologia obecna w gastronomii, też jak w jakiejkolwiek kolejnej części, ciągle się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, iż na zamówienie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Dotyczy to najbardziej punktów gastronomicznych mających niewiele klientów, a co za tym chodzi - największe obroty. W momencie, w którym zatrudniona w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z częścią zamówień, musimy albo zatrudnić drugie osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Potrafi to istnieć zmiana samego procesu czy zakup nowego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często sprawia mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas oczekiwania na zamówienie obserwować proces tworzenia dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Rola w gastronomii nie posiada całej oceny wśród osób, jakie zamierzały okazję jej doświadczyć, wydaje mi się jednak, że niektórzy całkiem bardzo się w niej znajdują. Istnieją restauracje, w których uśmiechy na twarzach ludzi dających mi dania nie posiadają w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, iż ci ludzie identyfikują się ze naszą marką i że potrafię brać na ostatnie, że nikt do mojego oddania nie napluje. Szkoda, że że nie wszystkich restauracji to interesuje. Byłem wówczas np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyznę ze smutną miną. Ten punkt - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam z ostatniego okresu szerokim łukiem. Aby usprawnić funkcjonowanie swojej restauracji warto prowadzić z ludźmi. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest obowiązkowa - warto na poważnie poznać jej nabądź. Poniesione w kontrakcie spośród tym koszty prawdopodobnie zwrócą się bardzo szybko.